пʼятниця, 5 грудня 2014 р.

12.11.2014р.

Гра – розвага
 «Мандрівка у казковий світ»
Казка - давній і мудрий порадник. Це вона дає перше уявлення про добро і зло, правду й неправду, чесність, справедливість.  
Такими словами була розпочата мандрівка у казковий світ бібліотекарем Тетяною Демченко для  учнів 1-Б класу НВК ЗОШ І ст. Діти дізналися, чим відрізняються літературні казки від народних, прослухали найстарішу народну казку «Лев і миша», яка написана на папірусі, приблизно 4 тис. років тому. Дітвора з неприхованою радістю роздивлялася книжкові багатства, розповідь  бібліотекаря супроводжувалася іграми, забавами, змаганнями на краще знання українських народних казок, загадок, приказок. А на закінчення заходу бібліотекар звернулась до дітей з проханням частіше  відвідувати бібліотеку, читати казки, легенди. Тому що, казка завжди живе серед нас, навчає доброти і мудрості, навчає, як треба по правді жити.




11.11.2014р.

Урок рідної мови
"Мови чисте джерело"

На урок  рідної мови до  учнів ЗОШ-Іст. завітала бібліотекар Світлана Тютюнник . Під час уроку бібліотекар ознайомила дітей з традиціями святкування дня української писемності та мови, зачитала  вірші українських поетів про мову, легенду про українську пісню. Любов українського народу до своєї мови діти знайшли у загадках, прислів’ях, приказках, з захопленням грали у мовні ігри «Клубок чарівних слів», «Відгадай слово». А на завершення зустрічі бібліотекар закликав шанувати і любити  рідну мову, піклуватися  про неї, захищати, розкривати  для себе її велич й могутню силу. Хай кожне слово зігріває людей теплом, викликає посмішку і гарний настрій.




Немає коментарів:

Дописати коментар