середа, 9 березня 2016 р.

12.02.2016р.

 Майстер-клас 

«Маленькі майстри великих валентинок»

         Кохання – це святе почуття, яке заслуговує на свій день, на своє свято. Воно відзначається з особливою серйозністю майже у всьому світі 14 лютого і має назву День святого Валентина.
Тож саме з цього приводу – Дня святого Валентина, відбулася зустріч з вихованками  Конотопського дитячого будинку інтернату.
З великим задоволенням діти брали участь в конкурсах та іграх: «Розбиті серця», «Чиї компліменти краще», « Від серця до серця». Бібліотекарі розповіли про історію та традиції святкування Дня закоханих в різних країнах світу.
Усі бажаючі мали змогу виготовити свої оригінальні «валентинки» та подарувати їх один одному. Свято пройшло у теплій, дружній атмосфері, щасливі посмішки на обличчях учасників свята стали справжньою подякою для бібліотекарів.


11.02.2016р.

Азбука етикету

«Правила поведінки для кожної дитинки»

                11 лютого 2016 року бібліотекар відділу обслуговування читачів 1-4 класів Світлана Тютюнник завітала до учнів 2-б класу НВК ЗОШ І ст., щоб разом здійснити  подорож до Країни Гарних Вчинків  вихованої дитинки.
          Під час зустрічі  з дітками обговорили важливість бути чемними, вихованими, шанувати старших та вчасно прийти на допомогу. Це дуже актуально в наш час, адже внутрішня культура визначає зовнішню поведінку людини.
         Бібліотекар ознайомила малюків з книгами серії: «Ввічливі слова», «Школа доброти» «Абетка моральності», які підказують як бути охайними, порядними і вихованими дітьми. Діти пограли в ігри: «Встав чарівні слова», «Світлофор ввічливості». Наприкінці заходу дітлахи жваво розповідали цікаві історії про свої добрі вчинки.



13.01.2016р.

Етнографічна подорож
«Зимові свята України»

         Скільки всього чудового, приємного і навіть неймовірного може з нами відбутись під час зимових свят! Купа подарунків, ласощі, аромат мандаринів, яскрава ялинка і, звісно, зустрічі з друзями.
         Бібліотекар запросила учнів  2-Б класу НВК: ЗОШ І ст. у чарівну етнографічну подорож зимовими святами. Під час бесіди школярі пригадали порядок українських Святок від Різдва Христового до Водохрещі. Бібліотекар,  спираючись на знання дітей, поглиблювала їх цікавими поясненнями, що знаменує те чи інше дійство: чому буває голодна та щедра кутя, хто ходить колядувати, а хто засівати, що означає «водити козу» тощо. Згадала бібліотекар і знаменитого українського етнографа Петра Косача, батька Лесі Українки, завдяки якому змалечку донька добре зналася на українських традиціях, повір'ях та легендах, які активно застосовувала у своєму поетичному слові. Сподобалась учням і тест-віктрорина на знання фільмів, мультфільмів та книг про зимові свята. Протягом заходу звучали щедрівки та колядки. Піднесений настрій та добре самопочуття залишила по собі зустріч.




06.01.2016р.

Народознавча веселка
"Я несу щедрівки у будинки, сію-вію житечко з торбинки"

Ось і дочекалися радісного, щасливого і улюбленого дорослими і малечею свята — Різдва  Христового! По всій землі українській нині лунає коляда. Тож 6 січня відчинила двері і центральна дитяча бібліотека, яка радо запросила у щедру хату на хліб, на сіль, на смачну кутю веселу когорту гамірних колядників!     
         «Христос  рождається! Славімо його!» Такими словами розпочалася для дітей новорічна  веселка «Я несу щедрівки у будинки, сію-вію житечко з торбинки».
         Господиня бібліотеки розповіла дітям про Різдвяні свята, про приготування різдвяних страв та познайомила з виставкою книг «Різдвяні чудеса».  Діти з задоволенням брали участь у різдвяних конкурсах та іграх, колядували і щедрували, за що і отримали солодкі подарунки.
         Цікаво та весело пробіг час, адже у дітей не було можливості нудьгувати!


                                                                  

Немає коментарів:

Дописати коментар