середа, 2 грудня 2015 р.

21.10.2015р.

Історичний екскурс
"Юні борці - партизани-герої"

28 жовтня Україна відзначає День визволення від німецько-фашистських загарбників. В цей день вшановують пам’ять мільйонів полеглих за визволення української землі.
         З нагоди 71-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників та з метою формуванню у дітей почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії, та героїчного минулого напередодні цієї дати в центральній дитячій бібліотеці було проведено історичний екскурс «Юні борці – партизани-герої» для учнів  4-Б класу ЗОШ №3. Разом з бібліотекарем діти полинули в минуле і згадали про героїзм партизанів-підпільників конотопського партизанського загону "Смерть фашизму", про те, що в підпільній організації брали участь не тільки дорослі, а й діти: Надя Волкова, Миша Немолот, Надя Глущенко. З сумом сприймали відомості про їх трагічну долю. Також було зачитано і обговорено оповідання: А. Митяєва «Дідусів орден»,  Ю. Яновський «Петрусь і Гапочка», переглянуто відеоролик «Діти і війна». Після закінчення заходу діти ознайомилися з літературою та матеріалами книжкової виставки «Не забути  ніколи!»



19.10.2015р.

Майстер-клас
"Свято солодощів"

Канікули   - це завжди радість для дітей. Саме на осінні канікули  припадає Свято солодощів. Так є таке свято - 18 жовтня Національний день солодощів у США і  у нашій країні  відзначається цей день різними акціями та заходами.
         Бібліотекарі ЦДБ запросили дітей на солодкий майстер-клас.
         Присутні послухали розповідь Тетяни Вирозуб про те, що солодощі є джерелом енергії нашого організму, підвищують розумову працездатність. Але зловживати солодким не варто.
         З великим задоволенням діти виготовляли солодку мастику, з якої потім ліпили різні фігурки, а наприкінці зустрічі все це продегустували .

         Такі заняття дуже корисні, адже розвивається дрібна моторика рук і приносить задоволення.





Немає коментарів:

Дописати коментар