понеділок, 20 квітня 2015 р.

24.02.2015р.

Літературне свято
«Лесина мова нам завжди знайома»

         24 лютого 2015 року в центральній дитячій бібліотеці для учнів 3-а класу   навчально-виховного закладу ЗОШ І ст.  проведено літературне свято «Лесина мова нам завжди знайома», приурочене  до Дня народження Лесі Українки.
         Діти мали можливість познайомитися з цікавими фактами  життя і творчості класика української  літератури. За своє недовге 42 – річне життя Леся Українка створила безсмертні перлини в усіх жанрах літератури – від витонченої лірики  до казкового світу феєрій і дитячої літератури. Першим помітив і оцінив величезний талант Лесі Українки Іван Франко, сказавши, що від часу Шевченкового "Заповіту" Україна не чула такого сильного, гарячого та поетичного слова . Учні декламували вірші поетеси, відповідали на питання вікторини, прослухали пісні які покладені на вірші поетеси: «Як дитиною бувало…», «Місяць яснесенький…», грали в народну гру "Подоляночка", переглянули відео-презентацію «Леся в світлинах».
         Нині ми з повним правом можемо говорити про Лесю Українку, як про нашу сучасницю, бо її полум'яні твори завжди будуть живлющим джерелом духовної наснаги для нових і нових поколінь.
         До уваги відвідувачів бібліотеки представлена книжкова виставка «Славна дочка України».
         Бібліографом  центральної  дитячої  бібліотеки  було підготовлено бібліографічний покажчик по творчості Лесі Українки «Ти себе Українкою звала».






         

Немає коментарів:

Дописати коментар